» Vypnout přístupný režim «

POZVÁNKA: Slovácké slavnosti vína v Uherském Hradišti již tuto sobotu!

V sobotu 7. 9. se konají tradiční již XXI. Slovácké slavnosti vína. V 9:00. vychází průvod od ulice Vinohradská a od 12.00 se na všechny budeme těšit s programem mikroregionu v parku Bastion.

Soubory mikroregionu se účastní slavnostního průvodu a od 12. hod. budou vystupovat dle přiloženého programu v parku Bastion. Přijďte podpořit naše folkloristy, program bude opravdu pestrý!

Slovácké slavnosti vína a otevřených památek jsou jednou z nejvýznamnějších a nejatraktivnější akcí svého druhu, která představuje bohatost a rozmanitost tradiční lidové kultury na Slovácku. Jejím dějištěm jsou otevřené historické památky královského města Uherského Hradiště, právem nazývaného slováckou metropolí.

Jedním z hlavních magnetů slavností vína bývá průvod krojovaných, který každoročně čítá několik tisícovek krojovaných z bezmála stovky obcí a měst a to nejen ze Slovácka, ale i z Valašska, Uherského Brodu, Hané a Podluží. Trasa průvodu bývá 2 km dlouhá a trvá skoro 3 hod. než se masa krojovaných přemístí z Mařatic a zaplaví centrum města. Průvod je možné sledovat po celé jeho délce. Po celý den vás čeká neopakovatelná atmosféra plná tradic, hudby a dobrého vína. Můžete si vychutnat pestrý kulturní program, zakoupit si občerstvení, ať už vás lákají lokální speciality či jen sklenička kvalitního vína a užít si společnost přátel a milovníků folkloru. Přijďte se s námi bavit, ochutnat, poznat a oslavit jedinečnou krásu našeho regionu!

Řazení průvodu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – reprezentace města – soubory a kroužky – Jarošov – Mařatice – Míkovice – Sady – Vésky

UHERSKÝ BROD – Uherský Brod

BUCHLOV – Buchlovice – Břestek – Medlovice – Osvětimany – Stříbrnice – Tupesy – Velehrad – Modrá – Salaš – Zlechov

ZA MORAVÚ – Bílovice – Březolupy – Částkov – Kněžpole – Mistřice – Nedachlebice – Pašovice – Prakšice – Šarovy – Topolná – Napajedla (FS Radovan)

OSTROŽSKO-VESELSKO – Uherský Ostroh – Blatnice pod Sv. Antonínkem – Ostrožská Nová Ves – Blatnička – Boršice u Blatnice – Ostrožská Lhota – Hluk – Kozojídky – Veselí nad Moravou – Moravský Písek

STAROMĚSTSKO – Staré Město – Babice – Boršice – Huštěnovice – Jalubí – Jankovice – Kostelany nad Moravou – Kudlovice – Nedakonice – Ořechov – Polešovice – Spytihněv – Traplice – Tučapy – Újezdec – Vážany

DOLNÍ POOLŠAVÍ – Kunovice – Popovice – Podolí – Veletiny – Hradčovice – Drslavice

BÍLÉ KARPATY – Dolní Němčí – Slavkov – Horní Němčí – Strání – Starý Hrozenkov – Lopeník – Březová – Bošáca

VÝCHODNÍ SLOVÁCKO - Vlčnov – Suchá Loz – Nivnice – Korytná – Bystřice pod Lopeníkem – Bánov

HOSTÉ – Komňa – Hřivínův Újezd

Kiosek nemá připojení k internetu, obsah nemusí být aktuální a některé funkce jsou nedostupné!
Úřední deska DigiDay Czech s.r.o. Aktivujte dotykem
Režim úklidu aktivován!

Deaktivace za 30 vteřin.