» Vypnout přístupný režim «

❗Oznámení pro občany – aktuální informace k povodňové situaci (středa 18. září)

Na základě aktuálních informací je možné situaci ve městě Veselí nad Moravou i v celém regionu označit jako stabilizovanou.

Řeka Morava v našem městě zůstává na 3. stupni povodňového nebezpečí. Nicméně měrné profily v Olomouci, Kroměříži i Spytihněvi jsou již na 2. stupni povodňové aktivity. V průběhu dnešního dne se očekává postupný pokles hladiny řeky. Nejbližší měrný profil řeky Moravy ve Spytihněvi vykazuje aktuálně průtok 520 m3/s. Velička, Radějovka i Svodnice vykazují již normální stav. Vodoměrný bod výšky hladiny řeky Moravy umístěný na mostě I/54 ve Veselí nad Moravou vykazuje aktuálně hodnotu 524 cm, tedy o 76 cm nižší, než byla hladina řeky během včerejšího dne. Podle predikce ČHMU by mělo nadále docházet k poklesu výšky hladiny i objemu průtoku vody korytem řeky. Pod 3. stupeň povodňové aktivity by se mohla řeka dostat během dnešní noci nebo zítřka.

Nadále bude probíhat monitoring řeky a průběžné čištění profilů lávek a mostů. V případě, že došlo k zatopení sklepů nebo jiných částí domu, které je třeba odčerpat, je možné o to požádat na krizové lince 601 699 019.

Od pondělka jsou průjezdné všechny silnice v ORP Veselí nad Moravou, včetně komunikace mezi Uherským Ostrohem a Moravským Pískem. Lávka přes Moravu mezi Bartolomějským náměstím a Zbrodkem je průchozí. Vstup do městského parku JE Z DŮVODU HROZÍCÍHO NEBEZPEČÍ NADÁLE UZAVŘEN.

Nadále vyzýváme občany, aby zejména v blízkosti vodních toků dbali na svoji bezpečnost.

Kiosek nemá připojení k internetu, obsah nemusí být aktuální a některé funkce jsou nedostupné!
Úřední deska DigiDay Czech s.r.o. Aktivujte dotykem
Režim úklidu aktivován!

Deaktivace za 30 vteřin.