» Vypnout přístupný režim «

Ve Veselí nad Moravou vznikne nový pobytový dům pro seniory

Memorandum, které se zaměřuje na výstavbu nového zařízení pro seniory ve Veselí nad Moravou, podepsal dnes (18. září 2024) hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich a starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Plán je vytvořit prostor až pro 70 seniorů, což by mělo výrazně zlepšit dostupnost péče v regionu.

Ve Veselí nad Moravou a jeho okolí žije nejvyšší počet seniorů v kraji a podle demografických předpokladů počet těchto obyvatel stále poroste. „Na tuto situaci musíme reagovat a zajistit v dostatečném rozsahu a odpovídající kvalitě péči o seniory tam, kde to chybí,“ říká hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Stávající Domov pro seniory ve Strážnici o celkové kapacitě 83 lůžek, který jako jediný v této oblasti zajišťuje potřebnou službu a je zřízený krajem, není pro cílovou skupinu dostačující. „Dlouhodobě vnímáme oprávněné stížnosti seniorů z Veselska, Strážnicka a Horňácka, že nemají šanci se dostat do pobytového zařízení s kvalitní sociální a zdravotní péčí. Právě nový Dům pro seniory ve Veselí nad Moravou, který by měl vzniknout v těsné blízkosti zdejší polikliniky, by měl této situaci výrazně napomoci,“ zdůrazňuje starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář.

Projekt „Pobytová sociální služba pro seniory ve Veselí nad Moravou“ zahrnuje výstavbu moderního zařízení pro seniory, které poskytne nejen ubytování, ale i potřebnou péči a služby v příjemném prostředí s přilehlou zahradou a dalšími zázemími. Město Veselí nad Moravou poskytne potřebné pozemky pro realizaci projektu.

„Moderní a dostupné sociální služby po celém kraji jsou pro nás prioritou. Projekt, který chce kraj realizovat s městem, je ideální formou spolupráce. Jsem také ráda, že se podařilo najít shodu také na tom, že budeme v rámci ORP Veselí podporovat i nadále rozvoj terénních služeb. Spolu s podporou rodinných pečujících se nám tak společně podaří během následujících 3 let zvýšit dostupnost služeb pro seniory na jihovýchodě kraje,“ doplňuje Jana Holomčík Leitnerová, radní pro sociální a rodinnou politiku.

3D4FF01A-3306-49CA-AE88-6F696254D4D3.jpeg

AAF048A9-AB66-41BB-9EAF-D22591171D10.jpeg

E6493235-4FC1-4D5E-9C61-802354C9652E.jpeg

Kiosek nemá připojení k internetu, obsah nemusí být aktuální a některé funkce jsou nedostupné!
Úřední deska DigiDay Czech s.r.o. Aktivujte dotykem
Režim úklidu aktivován!

Deaktivace za 30 vteřin.