» Vypnout přístupný režim «

První říjnový víkend bude patřit tradičním Andělským hodům. Od pátku 4. do neděle 6. října celé město ožije folklorem!

Na hodovou notu se ale můžeme naladit již tento víkend. V sobotu 28. 9. Panský dvůr rozezní veselská sedlcká a očím polichotí krojové inspirace. V 16:00 začíná v Městské galerii na Panském dvoře vernisáž Krojové inspirace napříč regiony. Výstavu uvede sama autorka, milovnice folklóru paní Romana Habartová. Těšit se můžete i na workshop, který se váže k tradicím ve folkloru.

Od 18:00 hod. začne kurz lidových tanců pod vedením souboru lidových písní a tanců Radošov. K tanci zahraje cimbálová muzika Fraj. Kurz proběhne taktéž na Panském dvoře, ve velkém sále. Vstupné je zdarma! Tak si přijďte zatančit, zazpívat a dobře se pobavit.

Samotné hodové veselí začíná v pátek 4. října od 16:00 zdobením máje na nádvoří Panského dvora. Od 17:00 se "hodová mája" začne stavět na náměstí Míru. K poslechu a dobré náladě bude hrát CM Fraj, DH Šohajé, zazpívá Veselský mužský sbor a SLPT Radošov. Bohatý doprovodný program a stánky s občerstvením jsou na náměstí Míru již samozřejmostí.

V sobotu 5. října od 13:00 budou vystupovat na náměstí Míru hostující soubory. V 16:00 projde městem krojovaný průvod a od 19:00 se bude v KD pokračovat hodovou zábavou. K tanci a poslechu zahraje DH Šohajé a CM Radošov.

Neděle 6. října bude patřit slavnostní hodové mši svaté v 10:00 v kostele Sv. Andělů strážných a následnému zpívání před kostelem.

V 15:00 bude víkend završený koncertem Marty Töpferové Trio. Marta Töpferová, česká zpěvačka a skladatelka je známá svou jedinečnou kombinací tradiční moravské lidové hudby s prvky latinskoamerických rytmů a jazzu. Její koncert slibuje autentický hudební zážitek plný emocí a virtuozity, který potěší všechny milovníky folklóru i světové hudby.

Ať už přijdete kvůli bohatému programu, atmosféře, tradičním lahůdkám či za společností přátel a sousedů, věříme, že si každý něco najde. Všichni jste srdečně zváni!

Hody_inzerce_127x263.pdf

Krojové inspirace_post_28.9 (2).jpg

Kurz lidových tanců_post_28.9 (1).jpg

Marta_koncert_stories.jpg

Kiosek nemá připojení k internetu, obsah nemusí být aktuální a některé funkce jsou nedostupné!
Úřední deska DigiDay Czech s.r.o. Aktivujte dotykem
Režim úklidu aktivován!

Deaktivace za 30 vteřin.