» Vypnout přístupný režim «

Podzimní období přináší vyšší riziko onemocnění dýchacích cest, očkování může pomoci

S příchodem podzimu se začíná výrazně zvyšovat riziko onemocnění horních cest dýchacích, což potvrzují i aktuální údaje o rostoucím počtu nakažených. Vlivem kolísání teplot a poklesu přirozené imunity jsou lidé náchylnější k infekcím, jako je chřipka, COVID-19 nebo černý kašel.

Společnost lékařů a epidemiologů proto důrazně doporučuje preventivní očkování. „Podzimní očkování představuje účinnou prevenci, která chrání jak jednotlivce, tak jejich okolí před vážnými komplikacemi. Zejména u starších lidí nebo chronicky nemocných pacientů může očkování zásadně snížit riziko těžkého průběhu onemocnění,“ vysvětluje MUDr. Eva Bezděková, radní města Veselí nad Moravou pro oblast zdravotnictví.

Očkování proti chřipce či COVID-19 je dostupné u praktických lékařů. Pokud váš praktický lékař očkování neprovádí, je možné se objednat do očkovacího centra na Poliklinice Veselí nad Moravou v ordinaci MUDr. Petra Dvorského tel.511 191 123, popř. 511 191 124.

„Preventivní opatření, jako je očkování, jsou velmi důležitá pro to, abychom podzimní měsíce prožili ve zdraví a předešli vážnějším zdravotním komplikacím“, zdůrazňuje MUDr. Eva Bezděková.

Kiosek nemá připojení k internetu, obsah nemusí být aktuální a některé funkce jsou nedostupné!
Úřední deska DigiDay Czech s.r.o. Aktivujte dotykem
Režim úklidu aktivován!

Deaktivace za 30 vteřin.